© Duijff Media. All rights reserved.
Powered by Duijff Media.

Over Sven

Een beknopte biografie over de dusverre carrière van Sven…

Er was eens…

Sven is geboren op 26 januari 1993 in het voormalig Zeeweg ziekenhuis te IJmuiden. Zijn ouderlijk huis staat in Velserbroek en hij groeide op in Haarlem.

Al op 7-jarige leeftijd bleek Sven over muzikaal talent te beschikken. Hij ging dan ook al op jonge leeftijd mee met zijn vader Charles, die drummer was bij de toen enorm populaire ‘Ruud Jansen Band’. Hij zong toen al het nummer Jimmy van Boudewijn de Groot voor een 2000-koppig publiek.
In 2005 verscheen Sven meermaals in het programma MooiWeerdeLeeuw van Paul de Leeuw (BNNVARA). Samen met het orkest, onder leiding van Pianist Cor Bakker, zong hij onder meer MacArthurs Park in de uitvoering van Donna Summer.

Kort hierna verscheen hij in meer TV programma’s zoals Villa Achterwerk, Nickelodeon’s @Nick, Jetix, SBS Shownieuws, Man Bijt Hond en zo nog een aantal meer.
Dat bleef niet onopgemerkt, want in 2005 tekende Sven een platencontract bij TMF DJ Jeroen Post. Sven bracht een aantal Nederlandstalige singles uit, waaronder het nummer Zomer; wat een beschijden succes had op 3FM door het programma van Giel Beelen.

Helaas ging het label waaronder Sven viel failliet waardoor het album nooit is uitgekomen.

Er gingen een aantal jaren voorbij…

In 2013 verscheen Sven in het RTL4 programma ‘Holland Got Talent’ waar hij lovende kritieken kreeg van zowel Dan, Chantal als Gordon op zijn vertolking van het nummer All By Myself in de uitvoering van Celine Dion. Recenter verscheen hij in het programma ‘All Together Now’ van dezelfde zender, waar hij net niet in de finale kwam met zijn versie van het nummer Titanium.

Borsato Experience

En dan nu?

De afgelopen jaren heeft Sven veel tijd gespendeerd aan het schrijven van muziek en heeft hij diverse projecten opgestart, waaronder de ‘Borsato Experience’. Deze band zou het repertoire van John Ewbank, uiteraard bekend gemaakt door Borsato, in een tributeshow ten gehore gaan brengen.

Helaas weten we allemaal dat er een aantal serieuze beschuldigingen zijn geuit aan het adres van Borsato, die nu verder uitgezocht moeten worden.
Het is dan ook om deze reden dat dit project nu helaas tijdelijk stil is komen te liggen.

Je kunt de promotievideo van dit project nog wel bekijken op YouTube via deze link.

Inmiddels is Sven ook ambulancebroeder geworden en studeert hij voor de functie van Verpleegkundige. Dat alles doet hij met veel passie en overgave.
Naast dit alles schrijft Sven momenteel aan eigen werk. Hij is al lang aan het dubben over de taal die hij wilt zingen. Nederlandstalig? Of toch liever Engelstalig? Het blijft een lastige kwestie, zo zegt hij zelf. Hij hoopt echter in 2023 toch met een EP te kunnen komen waar eigen werk op zal verschijnen.

Welke taal, stijl of sfeer… Dat houdt hij voor nu even geheim.
Fuse
Ontvang zo nu en dan (3-4 keer per jaar) een e-mail met updates over Sven zijn muzikale plannen en projecten. Blijf op de hoogte!
© Duijff Media. All rights reserved.
Powered by Duijff Media.