Sven Davis

Biografie

Daar sta je dan, als 12-jarige zanger, live McArthurspark te zingen met het orkest van MooiWeerdeLeeuw onder leiding van Cor Bakker. Maar liefst drie keer live zingen in MooiweerdeLeeuw. Wat is Paul de Leeuw onder de indruk van Sven. Maar…

Wat ging er allemaal aan vooraf?

Sven Duijff werd op 26 januari 1993 in IJmuiden (gemeente Velsen) geboren. Toen Sven zes jaar was mocht hij overdag zo nu en dan mee met zijn vader, die als drummer speelt bij de Ruud Jansen Band, vooral bekend in de regio Noord Holland. Sven klom altijd op het podium, had geen vrees voor veel publiek en ging tussen de zangeressen staan playbacken. Toen Sven op tienjarige leeftijd een keer live mocht meezingen met de band, ging het 2000-koppige publiek uit zijn dak. Sven zong “Verliefd” bekend van Guus Meeuwis. Sven bleek over een uitstekende stem en uitstraling te beschikken.

Vervolgens was hij te gast bij 3FM’s ochtendprogramma van Giel Beelen en bij bij @Nick, een programma van Nickelodeon, daar mocht zingen en was de hele dag tussen de cartoons door te zien. Ook kreeg hij een gastrol in Villa Achterwerk en mocht hij de eindtune inzingen. Dit alles bleef niet onopgemerkt bij SBS-Shownieuws. Die besteedden meerdere malen aandacht aan Sven en filmden zelfs bij hem thuis. In 2009 is staat Sven voor het eerst op het prestigieuze Haarlem Jazz. En in 2010 speelde hij er weer, dit keer met een 18-koppige bigband op het hoofdpodium!

Door een tumor in zijn ruggenmerg verdwijnt Sven een paar jaar uit beeld, maar eind 2013 is hij hersteld en begint Sven weer met optreden. Hij doet mee aan het RTL4 programma Hollands Got Talent. Op youtube is zijn optreden in dit programma al meer dan 335.000 keer bekeken. Sven begint met het schrijven van zijn eigen songs en formeert een 8-koppige band om zich heen onder leiding van Jan Peter Bast (pianist bij The Scene, Top2000 band etc). Op 1 mei 2014 geeft hij een concert in poppodium Duycker dat door honderden mensen bezocht wordt.

Eind 2014 schrijft hij samen met de Amerikaanse hitsongwriter Michael Garvin(schrijver van de hits WaitingforTonight van Jennifer Lopez en Never Give up on a GoodThing van George Benson) het nummer CallingforPeace, dat begin januari 2015 verschijnt onder zijn inmiddels aangemeten artiestennaam Sven Davis. Een mooi begin van het nieuwe jaar!


© 2017 - Duijff Media. All Rights Reserved by Sven Davis 2017.